top of page

Представяне на филма и произведението, върху което се базира създаването му 

(Предлагаме на Вашето внимание следното представяне, което бихте могли да използвате при безплатната прожекция

на „Пътешественикът“ във вашата църква. То може да бъде прочетено от водещия (пастора на църквата) или от лицето – домакин на вечерта.) 


 

Приветстваме с „Добре дошли“ всички присъстващи сред нас в  ________ (тук следва да посочите името на вашата църква и да се представите)!
 

Тази вечер имаме възможността да се насладим на филма „Пътешественикът“ напълно безплатно. 
 

Ето и кратка информация за алегорията, върху която е базиран самият филм:


Книгата „Пътешественикът – от този свят до онзи“ е написана от Джон Бъниан (1628 – 1688), който е един от най-известните проповедници в английската история. Считан за пуритан, той е арестуван заради „проповядване без разрешително“ и е хвърлен в мрачна, влажна килия на затвор в Англия. Придумван от похитителите си да бъде освободен, ако обещае да се въздържа от проповядване, Бъниан дава своя категоричен отговор: „Ако днес ме освободите, още утре ще проповядвам!“ Така престоява в затвора цели дванадесет години, където получава видение за пилигрим на име Християн. По този начин се ражда най-великата алегория в историята на английската литература, написана от обикновен човек, който е затворен заради проповядване на Благата Вест за спасение. През последните три века тази история пленява сърцата както на възрастни, така и на деца. Международен бестселър (единствено Свещената Библия е продадена в повече екземпляри), тази книга се разпространява скришно сред тайната църква и е преведена на повече от двеста езика. 
 

Впечатляващият разказ за един пилигрим, който пътува от Града на разрушението към Небесния град, вдъхновен от мистериозна книга, е едно истинско, героично приключение, в което главният герой - Християн се среща с приятели, но и с някои врагове по пътя си и преодолява невероятни препятствия. Тази компютърна анимация кара вълнуващата история  на „Пътешественикът“ да оживее по нов начин за съвременното поколение. 

 

Разпространението на филма в България се осъществява чрез БТВ Студиос в сътрудничество със СНЦ „Промяна в поколението“.

 

Църквата ни има уникалната възможност тази вечер да прожектира филма БЕЗПЛАТНО благодарение на партньорството ни със СНЦ „Промяна в поколението“. 

 

Пожелаваме ви приятно гледане!

 

              След края на филма бихме предложили да разпуснете аудиторията като благодарите на всички, че са дошли и ги благословите преди да си тръгнат, а също като предложите молитва за спасение на всеки желаещ. Трябва да се има предвид късния час, тъй като сред присъстващите ще има и деца. Затова ви насърчаваме това да бъде кратък завършек, като същевременно поканите всички заинтересовани на разговор или на редовните ви богослужения, посочвайки конкретен ден и час.   

bottom of page