top of page
Screenshot 2024-01-30 at 09.45 copy.jpg

 ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ 

На тази страница ще откриете отговори към често задавани въпроси, свързани с iBIBLE приложението, неговите цели и разпространението му в България. Ако имате допълнителни въпроси, може да се свържите с нас ТУК.

Screenshot 2024-01-30 at 12.39.23.png
master_logo_black (1).png

iBIBLE с официално одобрение

Текстовете от Битие, публикувани в iBIBLE са официално одобрени от страна на SIL International и са сертифицирани като автентичен превод на библейското повествование!

 

Откъс от писмото в тази връзка гласи: 

"SIL International имаше честта да прегледа съдържанието на книгата Битие, поместено в iBIBLE. SIL с удоволствие присъжда на iBIBLE своето официално одобрение и сертифицира "iBIBLE Битие" като автентичен превод на библейското повествование".

- Р. Грегъри Декър,

директор на Международното служение за превод SIL
 

Изключително сме развълнувани, че на този Великден iBIBLE ще бъде достъпна и за широката аудитория в България на роден език. Очакването и радостта ни от този факт все повече нарастват.

Свържете се с нас още днес (натиснете ТУК), за да заявите своите безплатни стикери с QR код, подпомагайки по този начин разпространението на това незаменимо библейско приложение!

 • ОТНОСНО iBIBLE:
  Първата цялостна, напълно анимирана и интерактивна Библия за деца и тийнейджъри, достъпна под формата на видео епизоди и като мобилно приложение.
 • ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА iBIBLE?
  iBIBLE e чудесен инструмент не само за деца и младежи, но и за цялата християнска общност, понеже всеки "владее езика" на визуалните изкуства. Освен това iBIBLE представлява изключително полезен инструмент в общества с високо ниво на неграмотност. Не по-малко значим би бил приносът на iBIBLE като своеобразен източник за разпространение на Библията и сред недостъпни и враждебно настроени нации, където притежаването дори на детска илюстрована Библия често е невъзможна, а понякога и опасна задача.
 • КОИ СА ПРОДУЦЕНТИТЕ НА iBIBLE?
  Наричат се RevelationMedia – неправителствена организация със седалище в Далас, Тексас, която е продуцентът и на филма „Пътешественикът“. Сега същата организация се явява създател и продуцент на iBIBLE. СНЦ „Промяна в поколението“ е партньор на RevelationMedia и техен представител за България и за останалите балкански държави.
 • КОГА ЩЕ БЪДЕ ЗАВЪРШЕНА iBIBLE?
  Първите 42 епизоди от книгата „Битие“ ще бъдат дублирани на български и добавени в iBIBLE приложението този ВЕЛИКДЕН. Разполагаме с уникалната възможност да бъдем един от първите 5 езици, които са избрани за специалното представяне на тези епизоди. Веднага след предоставянето им, RevelationMedia ще започне с работата по и подготовката на следващите епизоди от книгата „Изход“, както и от книгите на Новия завет. Цялостната анимация на Библията ще отнеме около 4-5 години. При всяко приключване на следващите глави и книги от Библията, новите епизоди ще бъдат добавяни в iBIBLE приложението, както и в YouTube канала на RevelationMedia за България. СПЕЦИАЛНО ТЪРЖЕСТВО ПО ПОВОД ОТКРИВАНЕТО НА iBIBLE ще се състои в гр. Велико Търново на 27. април и в гр. София на 28. април. Ако желаете да сте част от събитието може да се регистрирате ТУК за гр. Велико Търново, а ТУК за гр. София.
 • КОЛКО ДЪЛЪГ Е ВСЕКИ ЕПИЗОД?
  Всеки епизод има приблизителна продължителност между 7 и 10 минути. Когато проектът iBIBLE бъде завършен, той ще съдържа повече от 150 глави, приблизително 100 000 думи, 3000 анимирани страници и 18 часа видео съдържание – всичко това съставляващо ЕДИН библейски разказ. Потребителите ще имат възможността да се насладят на всяка страница, глава и ресурс, които гледат.
 • КАК МОГА ДА ПОЛУЧА ДОСТЪП ДО iBIBLE?
  iBIBLE ще бъде достъпна под формата на приложение, съвместимо с ВСИЧКИ мобилни устройства (Аpple и Android), а всички епизоди ще бъдат качени и в YouTube за БЕЗПЛАТНО гледане. Посетете отново нашия уебсайт www.cgfilms.bg след 5. май т.г., за да получите онлайн QR код за бързо и лесно сваляне на приложението на Вашия телефон. В допълнение на това организацията ни предоставя на църковни и обществени организации в България 100 000 стикери с принтиран QR код като част от нашата кампания за разпространение на iBIBLE. Нашата цел е възможно най-много хора да узнаят за това иновативно приложение и да си го изтеглят за лична употреба. Свържете се с нас още днес (натиснете ТУК), за да заявите своите безплатни стикери с QR код, подпомагайки по този начин разпространението на това незаменимо библейско приложение!
 • ЦЯЛАТА БИБЛИЯ ЛИ ЩЕ БЪДЕ АНИМИРАНА?
  Това, което ще представят анимационните серии на iBIBLE ще е пълният и цялостен библейски разказ от книгата „Битие“ до книгата „Откровение“ в хронологичен ред. Сценарият на iBIBLE се състои от приблизително 100 000 думи и обхваща всяко значително събитие, описано в Писанието. ВАЖНО: Няма да бъде прибавен нито един диалог или герой, ако той не е записан в Библията.
 • КАКВО ОТЛИЧАВА iBIBLE ОТ ОСТАНАЛИТЕ АНИМИРАНИ БИБЛЕЙСКИ ИСТОРИИ?
  За разлика от традиционните истории, представящи само отделни библейски случки и събития, iBIBLE използва над 90% от самите Свещени писания, като проследява цялостното библейско повествование, страница по страница, и не съдържа допълнителни диалози, герои или истории. Когато бъдат завършени, всички глави ще бъдат лесно достъпни с възможност за превод на всеки от над седемте хиляди езици по света.
 • ЗАЩО iBIBLE Е ПОД ФОРМАТА НА РАЗКАЗ?
  Без да имат понятие за целостта на Библията, новоповярвалите (а понякога дори и зрелите вярващи) могат лесно да се разсеят, или дори по-зле – да се отклонят към фалшиви доктрини. Основното разбиране за целостта на Библията е от критично значение за изграждането на стабилни основи на вярата. За да могат хората да осъзнаят настоящата си роля в Божието царство, както и за да могат да създават Христови ученици, iBIBLE им представя Божието слово по разбираем и достъпен начин. Има два различни метода за изучаване на Словото: „Систематична теология“ и „Повествователна теология“. Систематичната теология се занимава с изучаването на отделната личност така, както е представена в цялата Библия. Повествователната теология, от друга страна, се фокусира върху изучаването на всичко, което се съдържа в едно или няколко специфични библейски събития. Въпреки че вярваме, че и двата метода са правилни и важни, доброто разбиране относно целостта на библейския разказ е критично за всяко библейско изучаване.
 • ЩЕ ИМА ЛИ РЕСУРСИ ЗА РОДИТЕЛИ И УЧИТЕЛИ?
  ДА! Всяка глава завършва с фрагмент от допълнителни ресурси. Този фрагмент съдържа информация за отеделните герои, тяхното местонахождение, както и времето, през което се развива дадената случка. Освен това той включва и кратък тест, библейски стихове за запаметяване, насоки за молитва към родителите и предложения за разнообразни уроци към учителите. Първите 42 епизоди от iBIBLE ще се предлагат и под формата на две детски цветни книги, към които ще има и книжки за оцветяване. Нашата цел е книжките да бъдат пуснати за продажба в България в края на есента на 2024-та.
 • КАК iBIBLE ЩЕ ДОСТИГНЕ ХОРА, КОИТО НЯМАТ СМАРТФОН?
  Въпреки че основният начин да се гледат епизодите и да се достъпват материалите е чрез мобилно приложение, ще бъде създаден и YouTube канал на iBIBLE на български език, където епизодите ще бъдат достъпни за безплатно гледане. В редки случаи за онези части на страната, в които работата на терен се осъществава без достъп до Интернет, може да бъде предоставен Dropbox линк.
 • КАК БЪЛГАРСКИТЕ ЦЪРКВИ И ВЯРВАЩИ МОГАТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ?
  На пръво място и преди всичко друго – имаме нужда от молитва. iBIBLE е една огромна инициатива и имаме нужда Божиите хора да ни подкрепят в молитва за ресурси, креативност и мъдрост. Ние търсим църкви, с които да си партнираме, за да ни помогнат с дистрибуцията на QR стикерите в България. Моля свържете с нас на: cgfilmsbg@gmail.com, ако сте заинтересовани. Онези от вас, които желаят да подпомогнат финансово самата инициатива, дублажа на видеоклиповете и продукцията на iBIBLE за България, са "добре дошли" да го сторят, като използват следните банкови данни: СНЦ „ПРОМЯНА В ПОКОЛЕНИЕТО“ Седалище и адрес на управление - гр. Велико Търново IBAN: BG51STSA93000027906169 Банка ДСК, клон Велико Търново Искрено ви благодарим за подкрепата!
slide1 copy.jpg

 НОВ КЪСОМЕТРАЖЕН АНИМИРАН ФИЛМ 

  „ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ ЗА ИСУС“ 

През септември 2023 г. бе излъчен специален епизод на iBIBLE, озаглавен „Истинската история за Исус“. Основната концепция, залегнала при създаването на този кратък евангелизационен анимационен филм, е да представи Божия план за спасение и изкупление на човечеството, както и ролята на Исус Христос в този план, използвайки над 300 библейски пасажи за тази цел. Всеки, който изгледа „Истинската история за Исус“, ще разбере по лесен и достъпен начин защо Исус Христос е Бог и как Той може да стане личен Спасител на онзи, който Го призове.  

През първите няколко месеца от излъчването на този 9-минутен анимиран филм на английски, сайтът беше посетен от над един милион души, като над 55 000 от тях са отбелязали, че са взели решение да следват Исус, след като са изгледали филма.

ВЕЧЕ РАЗПОЛАГАМЕ С „ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ ЗА ИСУС“ И НА БЪЛГАРСКИ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЛИНК: www.ibible.bg

Целите на филма „Истинската история за Исус" са да:

1. Доведе хора до взаимоотношение с Христос.

2. Насърчи използването на iBIBLE при взаимодействие с Библията.

3. Упъти новите вярващи как да следват Исус. 

От представянето на "Истинската история за Исус" в България на 01. февруари 2024 г. страницата на филма е посетена над 17000 пъти (в рамките на само 30 дни) и повече от 800 души са отбелязали, че са повторили молитвата за спасение.
 

Това е чудесен инструмент за благовестие!

Насърчаваме ВСИЧКИ църкви и вярващи в страната да споделят линка с близки и далечни.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Станете част от нашата месечна онлайн комуникация, запишете се с Ваш имейл на: cgfilmsbg@gmail.com

 

Последвайте ни във Facebook: https://www.facebook.com/iBIBLEBulgaria

 

Последвайте ни в Instagram: https://www.instagram.com/ibible.bg/

bottom of page