top of page
Ceitci Demirkova

Йосиф и египетската погребална лодка

Миналата седмица разгледахме как Йосиф използва египетския метод на погребение, за да получи разрешението на фараона да погребе баща си. Но как успява Йосиф да стигне до Ханаанската земя с тялото на баща си?


Историческите изследвания показват, че Йосиф най-вероятно е взел специална „погребална“ лодка до земята Гошен, откъдето след това е пътувал до Ханаан по суша, за да погребе баща си. Каним ви да разгледате с нас създаването на епизод 42 и да видите как iBIBLE пресъздава това историческо събитие.


Знаете ли, че река Нил, която минава през Египет, е една от малкото реки в света, които текат от юг на север? Това означава, че погребалната лодка на Йосиф е плавала на север към Ханаан само с помощта на течението на реката. Вятърът най-вероятно е духал срещу тях, така че не е било необходимо да използват и платното. Но е трябвало да го използват на връщане, за да се движат срещу течението. По-долу можете да видите Йосиф да стои на погребалната лодка, носейки ковчега на баща си в епизод 42 от книгата „Битие“ на iBIBLE.



Погребалните лодки са били доста обичайна гледка за египтяните. Археолозите откриват няколко стенописа и дори малки модели на тези лодки – някои с платна, а други без.



Екипът на iBIBLE нарисува лодката с една мачта за разлика от „двумачтовия“ дизайн на по-ранни, по-големи египетски кораби. Взимайки предвид историческата времева рамка, тези по-нови, по-елегантни едномачтови лодки тъкмо са набирали популярност. Тъй като Йосиф е бил авторитетна фигура в Египет, той вероятно е плавал с подобна модерна погребална лодка





Последни публикации

Виж всички

Comentários


IMG_4144.JPG
iBible_LOGO_onwhite.png

ВИЗУАЛНА БИБЛИЯ ЗАД КАДЪР

bottom of page