top of page
CGFilms

Знамената на Израил

Това е последният кратък поглед зад кулисите преди пускането на всичките 42 епизода на iBIBLE от книгата „Битие“ в чисто новото ни интерактивно приложение! Много скоро ще имате достъп до цялата книга „Битие“ на iBIBLE и ще видите как оживяват всички задкулисни елементи, които ви показахме през последните месеци.


Краят на „Битие“ включва много очаквания за бъдещето. Миналата седмица видяхме как Яков пророкува за бъдещето на синовете си. Той използва няколко животински метафори – елен, вълк и лъв, за да опише личностите и съдбите на Нефталим, Вениамин и Юда. Яков също така говори и за синовете на Йосиф – Ефрем и Манасия. Шокиращо – Яков предсказва, че Ефрем – по-малкият син, ще стане по-великият народ от двамата. По-долу има изображение на Ефрем и Манасия в стила на iBIBLE, който е използван за визуализиране на сънища, като на него всеки брат носи свое собствено знаме.



По-късно в библейския разказ всичките 12 племена на Израил ще маршируват под собствените си уникални знамена. Ще можете да ги видите как оживяват на екрана с разгръщането на епизодите в iBIBLE! Художественият екип на iBIBLE беше вдъхновен за дизайна на тези знамена от най-древния тип знаме, за което се знае, че съществува. Тези знамена представляват квадратни парчета плат, закрепени за метални рамки. Древните народи също са използвали „върлина“ или метални стълбове с определени емблеми или дърворезби, монтирани на върха, както можете да видите по-долу.



Използването на знаме е записано и в книгата „Числа“, когато хората на Израил биват поразени от змии в пустинята. Бог казва на Мойсей да направи „медна змия“ и да я постави на прът или „върлина“ (Числа 21:9).


Пророчествата в края на „Битие“ говорят за продължаващия завет на Бог с Неговия народ, който трае чак до идването на Христос, Който, подобно на медната змия в книгата „Числа“, е издигнат на кръста за опрощаване на греховете.



Последни публикации

Виж всички

Comments


IMG_4144.JPG
iBible_LOGO_onwhite.png

ВИЗУАЛНА БИБЛИЯ ЗАД КАДЪР

bottom of page