top of page
  • CGFilms

Успехът на Йосиф в Египет


В тазседмичния поглед зад кулисите на създаването на един от епизодите от iBIBLE, ще станете свидетели на драматичната трансформация на Йосиф от нищожен роб в успешен човек в Египет. Изображенията са взети от iBIBLE Епизод 31, основаващ се на Битие 37 и 39.


Първото изображение е рисунка с молив на Йосиф, който бива воден към Египет, след като братята му са се обърнали срещу него и са го продали в робство.


„И те извлякоха и извадиха Йосиф из рова, и продадоха Йосиф на исмаиляните за двадесет сребърника; а те заведоха Йосиф в Египет.“ – Битие 37:28б




Това следващо изображение показва как Йосиф общува с някои от египтяните. Тук той е изобразен с обръсната глава, което в тогавашната култура е показвало нечий статус на роб или член на свещеничеството. Хората с по-висок статус са носели перуки – като например съпругата на Петефрий, показана вдясно. Кадърът показва, че Йосиф, макар и роб, започва да привлича вниманието към себе си.




А това последно изображение показва Йосиф, седнал на земята до масата със свитъка. Тук той носи перука, което говори за новото му положение сред египетския елит. В последователността си тези кадри разкриват части от транс-формацията на Йосиф от роб във важен лидер.



Последни публикации

Виж всички
IMG_4144.JPG
iBible_LOGO_onwhite.png

ВИЗУАЛНА БИБЛИЯ ЗАД КАДЪР

bottom of page