top of page
  • CGFilms

Йосиф е хвърлен в ямата

Днешният кратък поглед "Зад кадър" е към епизод взет от книгата „Битие“ на iBIBLE. Това е епизод 29 от Битие 37. Този разказ описва подробно как Йосиф, след като споделя сънищата си с братята си, които започват да му завиждат, е хвърлен в една яма.


Първото изображение показва Йосиф, който пасе стадо овце, а двама от неговите братя го гледат. Леко отвратените изражения на лицата на братята му служат като предсказание за бъдещите им планове да му навредят.




Второто изображение показва как Йосиф бива хвърлен в ямата, след като братята му са го заобиколили и са съблекли от него шарената му дрешка (подарък от баща им Яков, който само е засилил тяхната завист).



И накрая виждаме Рувим – най-големия от братята, който е планирал да спаси Йосиф, след като другите си отидат. Тук той е показан как разкъсва дрехите си в скръбта си. Той е пропуснал възможността да спаси Йосиф, тъй като братята му са го продали на група исмаиляни, които са минавали оттам на път за Египет.


Тази тъжна история е само част от по-големия план на Бог да заведе Йосиф в земята Египет, където той ще се издигне и ще получи влияние, ще спаси хиляди животи от глад и ще проправи път за потомците на баща си да се заселят в земята и да се размножават.







Последни публикации

Виж всички
IMG_4144.JPG
iBible_LOGO_onwhite.png

ВИЗУАЛНА БИБЛИЯ ЗАД КАДЪР

bottom of page