top of page
Ceitci Demirkova

Ясните метафори, които Яков използва, за да благослови синовете си

Миналата седмица разгледахме изненадващия начин, по който Яков благославя синовете на Йосиф – Ефрем и Манасия, като поставя дясната си ръка върху главата на по-малкия син и заявява, че той ще бъде по-големият от двамата. В тазседмичния поглед зад кулисите на създаването на iBIBLE ще видите завладяващите метафори, които Яков използва, за да благослови собствените си синове, и употребата на панорама от художествения екип за изобразяването на бъдещето на Израил.


Яков сравнява няколко от синовете си с конкретни животни, които са били разпространени по онези места. Например, Яков оприличава Вениамин на вълк грабител (Битие 49:27).



Яков нарича Нефталим елен, който говори угодни думи (Битие 49:21). Юда –може би най-известната от всички тези животински метафори, е оприличен на лъв.



Яков използва тези познати животни като метафори, за да опише бъдещето на синовете си. Художественият екип на iBIBLE избира да използва панорама като художествен похват в този епизод, избира да използва панорама като художествен похват в този епизод, за да покаже как всеки брат се отличава от останалите като личност, но в същото време играе важна роля за бъдещето на Израил. Тази панорама прекрасно показва как народът на Израил ще се установи в земя на изобилие, докато все още е в конфликт със съседните нации. Може да я видите по-долу.




Последни публикации

Виж всички

Comments


IMG_4144.JPG
iBible_LOGO_onwhite.png

ВИЗУАЛНА БИБЛИЯ ЗАД КАДЪР

bottom of page