top of page
  • CGFilms

Съхраняване на храна за гладните години

Последните няколко погледа зад килусите на iBIBLE бяха посветени на идването и заминаването на братята на Йосиф от Египет. Но защо изобщо им е трябвало да посещават Египет? – Заради масовия глад в страната. Тъй като Бог показва на Йосиф, че гладът е неизбежен, и го поставя на власт, само Египет е подготвен за ситуацията.


Тази седмица историята зад кулисите е от епизод 34 на книгата „Битие“ от iBIBLE, който е взет от Битие 41.


Първото изображение е от сънищата от предишния епизод. Йосиф разтълкува съня на фараона за предстоящия глад, предшестван от седем години на изобилие. За всички изображения от сънища и видения в iBIBLE е използван този уникален стил.



Второто изображение представя забележителна гледка към житниците на Йосиф. Йосиф складира невероятно голямо количество храна, за да се подготви за глада. Представете си, че трябва да съхраните достатъчно храна, за да изхраните цяла цивилизация в продължение на седем години! Писанието ни казва, че провизиите, които Йосиф натрупва, са „като морския пясък“ (Битие 41:49).



И накрая, ето изображение на братята на Йосиф, които се отправят към Египет, след като гладът най-накрая е започнал и хората са изгладнели. Това първоначално пътуване поставя началото на сагата с многобройните пътувания на братята до Египет и обратно, обвинението от страна на Йосиф, че са шпиони, дългоочакваното разкриване на самоличността на Йосиф и обединяването на цялото семейство накрая.








Последни публикации

Виж всички
IMG_4144.JPG
iBible_LOGO_onwhite.png

ВИЗУАЛНА БИБЛИЯ ЗАД КАДЪР

bottom of page