top of page
  • CGFilms

От концепция до черно-бели изображения


Процесът по анимиране на библейския разказ е сложен. За да се стигне от сценария на iBIBLE до завършения епизод, който можете да гледате онлайн и да споделяте с приятелите и семейството си, има много етапи, през които iBIBLE трябва да премине, преди да достигне до завършен вид. Елате с нас днес на едно визуално пътешествие, показващо стъпките по създаването на iBIBLE от концепция до черно-бели изображения, и надникнете в този процес.


Концептуалните художници на iBIBLE започват да рисуват, като преглеждат проучванията, предоставени им от проучващия екип. Те търсят информация в сценария – като време на деня и хора, които да включат във всяко изображение. След това те създават това, което наричаме концептуални изображения. Концептуалните изображения дават творческа насока, подчертавайки важни детайли, които художниците да използват.




След това концептуалните изображения се компилират в определена последователност, която се нарича аниматик. Аниматикът задава насока как ще се развие действието в целия анимационен епизод.



Основните елементи като посока на движението, хората, участващи във всяка сцена, и промените в светлината се отбелязват за художниците във всеки аниматик. Елементите на заден план, обстановката и ориентацията на фигурите в съответната сцена се описват подробно за художниците.


С помощта на аниматика художниците на iBIBLE създават изображения, които се състоят само от очертания. Можете да видите как грубата чернова на палатката в аниматика по-горе придобива ясни очертания в изображението по-долу. Дори разположението на човека вляво, чиито очи е отбелязано, че трябва да гледат надясно, се вижда ясно на по-долното изображение. Можете да видите човек, който ясно си личи, че закрива очите си от слънцето.





Следващата стъпка е добавянето на светлосенки към очертанията, постигайки по този начин триизмерност и дълбочина на сцената. Вижте как изображенията по-горе, състоящи се единствено от очертания, оживяват с добавянето на светлосенки към тях по-долу. Можете да видите как светлината на слънцето хвърля дълга сянка, подчертавайки по този начин жегата. Закривайки очите си от слънцето, мъжът подчертава реалността, че гладът е станал тежък в земята и бащата и братята на Йосиф трябва да направят нещо по въпроса.





След това черно-белите изображения се прехвърлят от художниците към аниматорите, за да бъде създаден окончателният вид на епизода. Този епизод с участието на Йосиф и семейството му ще бъде добавен заедно с всички останали епизоди от книгата „Битие“ в iBIBLE по време на Великден 2024 г.!


Последни публикации

Виж всички
IMG_4144.JPG
iBible_LOGO_onwhite.png

ВИЗУАЛНА БИБЛИЯ ЗАД КАДЪР

bottom of page