top of page
  • CGFilms

Завръщането в Египет

По време на гладните години в Египет има изобилие от храна поради пророческата мъдрост на Йосиф, който чрез Божията сила успява да разтълкува сънищата на фараона за предстоящия глад. Това обаче означава, че околните региони се борят за оцеляване, включително и мястото, където живеят Яков и синовете му.


Днешният поглед зад кулисите разглежда друга предпремиерна черно-бяла версия на епизод на iBIBLE  от книгата „Битие“. Тези сцени са от епизод 36 и са взети от Битие 43.


На първото изображение виждаме Яков да разговаря със синовете си, докато им казва да се върнат в Египет, за да купят още храна. При първото им посещение Йосиф казва на братята да се върнат при баща си и да не идват обратно при него без Вениамин, най-малкия брат. Само поради отчаянието си, Яков позволява на Вениамин да тръгне с тях на пътуването им до Египет.На изображението по-долу Йосиф напуска стаята, където братята му са се събрали за обедното пиршество, тъй като е толкова развълнуван, че вижда Вениамин, най-младия, там с тях (Битие 43:30).И накрая, виждаме изображение на „пиршеството“, на което Йосиф осигурява храна за своите братя. Вениамин, най-малкият, получава пет пъти повече храна от останалите (Бит. 43:34).

Последни публикации

Виж всички

Kommentit


IMG_4144.JPG
iBible_LOGO_onwhite.png

ВИЗУАЛНА БИБЛИЯ ЗАД КАДЪР

bottom of page